• It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer
  • Himmeldei 2018

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Himmeldei 2018

Nijsbledsje nr.8

Nijsbledsje nr.8

Sint Nicolaasga, 13 december 2018

Beste kinderen en ouders / verzorgers,

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2018. Bijna is het kerstmis, bijna hebben we twee weken vakantie. Heerlijk even genieten van dit mooie familiefeest in deze donkere dagen.

We nemen in deze periode ook afscheid van twee juffen. Juf Afra Galama en juf Thea Bootsma gaan ons verlaten. Afra gaat met een wel verdiend pensioen en Thea gaat verder werken op de Súdwester in Sneek. Wij wensen jullie allebei alle goeds voor de toekomst. En natuurlijk zullen we jullie nog wel eens gaan zien op onze school.

Dank voor jullie jarenlange goede werk voor onze school en dus onze kinderen.

Donderdag 20 december nemen de kinderen afscheid van jullie. Aansluitend kunnen de ouders jullie een hand geven (14.15 uur)

Maandag 17 december starten we de week met de 3e adventsviering. Langzamerhand komt er meer licht op de adventskrans. Alles rond het thema "het meisje met de zwavelstokjes." Woensdag 19 december gaan we de 4e adventsviering vieren. Dan branden alle 4 de kaarsjes op de krans. En dan is het tijd voor het kerstfeest.

Donderdag 20 december is onze kerstvieringsdag. We starten de dag om kwart over 8 in de gemeenschapsruimte. We gaan daar met alle kinderen afscheid nemen van juf Afra en juf Thea. Ook vieren we dan het 25 jarige onderwijs jubileum van juf Carolien.

Vanaf 9 uur worden de kinderen van de Kabouters en de Clowntjes geschminkt voor het kersttoneel. Het kerstspel van de kleuters (groep 1 en 2) wordt in het Zalencentrum gespeeld. (Aanvang: 10.30 uur). Bij dit prachtige kerstspel zijn alle ouders, verzorgers en grootouders uitgenodigd. Ook de kinderen van groep 3 en 4 komen kijken. Jullie komen toch ook!!?

Na het kerstspel gaan de groepen 1 t/m 4 weer naar school!

Om half 11 start ook de kerstviering van de groepen 5 t/m 8. Rond het thema van de adventsviering (Het meisje met de zwavelstokjes.) worden er verhalen verteld, gedichten voorgelezen, gezongen en gebeden.

Om kwart voor 12 start dan onze kerstlunch voor alle kinderen (groep 1 t/m 8). In groepjes gaan we met elkaar eten. (Gaarne meenemen bord, beker en bestek.)

Na de kerstlunch gaan de kinderen naar hun eigen groep. De kinderen van de afscheidnemende juffen kunnen dan in hun eigen groep afscheid nemen van hun juf.

In de andere groepen zijn de kinderen nog creatief bezig met kerstmis.
Om kwart over 2 eindigt de dag voor de kinderen. Vanaf dat moment kunnen de ouders en andere belangstellenden afscheid nemen van juf Afra en juf Thea.

En dan is het kerstvakantie. Heerlijk even geen school. En heerlijk genieten van het Kerstfeest en Oud en Nieuw. (Vrijdag 21 december is de eerste vakantiedag.)

Maandag 7 januari 2019 gaan we weer beginnen om kwart over 8.

Deze dag/week gaan juf Marlies van der Zanden (Beertjes) en juf Anne Marie Huisman (Ducks) ook starten op onze school. Juf Jana v.d. Bos werkt inmiddels al twee weken bij de Griezels. Juf Nienke Feenstra start 1 februari a.s. Dit heeft te maken met haar opzegtermijn bij haar vorige werkgever. De eerste weken gaat juf Margaret de hele week werken bij de Animals..

In groep 5 (Boefjes) gaat juf Alice 4 dagen werken. Eén dag in de week gaat Marije de Koning hier werken. Op dit moment werkt ze ook 2 dagen in Leeuwarden.

Juf Carin gaat de hele week werken bij de Wuppies. En dan komt er nog een juf één dag per week voor ondersteuning werken in meerdere groepen: juf Susan Potma. Zij heeft al eerder op onze school gewerkt en werkt op dit moment 4 dagen per week op de school in Balk.

Na de kerstvakantie starten we met de Zilveren Weken. In deze eerste weken van 2019 gaan we extra aandacht besteden aan de groepsvorming een groepsdynamica in alle groepen. Weer even alles herhalen rond afspraken en werkjes, etc. in de groepen. Dit is een vervolg op de Gouden Weken van het begin van het schooljaar.

Maandag 7 januari is er ook weer een reguliere luizencontrole. Jullie blijven toch ook steeds zelf controleren!?!

Op de kalender staat voor 22 januari een pake- en beppedei gepland. Gelet op het inwerken van nieuwe collega’s en andere drukte heeft ons doen besluiten om deze dag door te schuiven naar een later moment in 2019. We komen hier op terug!

Het volgende ‘nijsbledsje’ zal dinsdag 8 januari a.s. verschijnen. Mocht u meer informatie over iets willen hebben, dan kunt u altijd even een juf of meester vragen.

Met vriendelijke groet,

team en directie

r.k.b.s. "It Klimmerblêd"

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl