• It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer
  • Himmeldei 2018

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Himmeldei 2018

Nijsbledsje nr.17

Nijsbledsje nr.17

Sint Nicolaasga, 7 mei 2019
 
Beste kinderen en ouders / verzorgers, 
 
De afgelopen week is de school voor de tweede keer geopend geweest in een vakantieweek. Maar liefst 27 kinderen hebben deze week gebruik gemaakt van de regeling “flexibele vakanties”. In totaal hebben dit schooljaar 45 kinderen (ruim 20% van alle kinderen) uit 23 gezinnen (ruim 17% van alle gezinnen) gebruik gemaakt van deze nieuwe regeling.  In het volgend schooljaar gaan we ook weer open tijdens een aantal vakanties. We starten dan met de herfstvakantie. Verzoeken (schriftelijk) voor vakanties op een ander moment kunnen jullie vanaf nu inleveren bij meester Sjors. Dit geldt voor de periode van augustus tot en met december 2019. Deze verzoeken moeten voor 1 augustus binnen zijn in verband met onze organisatie. Meer informatie bij meester Sjors.
 
Donderdag 9 mei gaan de Wuppies en Animals zwemmen in Swimfun te Joure. De kinderen krijgen van de juffen meer informatie. Het vervoer wordt geregeld samen met de ouders / verzorgers.
 
Zaterdag 11 mei is de jaarlijkse klussenochtend op school (8 – 12 uur). Er zijn al een aantal vrijwilligers, maar we kunnen natuurlijk nog wel enige vrijwilligers gebruiken. Meld je aan bij meester Sjors of Hielke Huitema (Ouderraad). Vele handen maken licht werk! We starten om 8 uur en stoppen 12 uur.
 
Zondag 12 mei is het Moederdag. Natuurlijk wensen wij alle moeders een fantastische Moederdag!!
 
Maandag 13 mei starten we op school een statiegeldactie. Op verzoek van enkele leerlingen en ouders ondersteunen we de inzet van Team Bergstra (oom en tante van Arjen en Niels Feenstra en goede vrienden van Redmer en Jesper Postma) met hun actie voor Alpe d’Huzes. Jullie kunnen lege flessen inleveren op school.  De gehele opbrengst gaat naar team Bergstra / Alpe d’Huzes. Met deze actie ondersteunen we het kanker onderzoek van het KWF. De actie duurt tot en met vrijdag 24 mei. Van harte aanbevolen!
 
In deze periode vieren we ook enkele verjaardagen van enkele juffen.  Vrijdag 17 mei is het feest bij de Smurfen, Ducks, Boefjes en de Griezels. De juffen van de groepen 3,4,5 en 6 vieren hun verjaardag. Het vieren van de verjaardag van de juffen van groep 7 en 8 wordt verschoven. Deze verjaardag wordt nu gevierd op vrijdag 14 juni a.s. (i.p.v. 22 mei). Vrijdag 17 mei is ook de laatste werkdag van juf Jana. We nemen dan ook afscheid van haar. Juf Jana bedankt voor jouw inzet voor onze groep 6 (de Griezels). Juf Hilda werkt deze vrijdag 17 mei ook al weer in haar groep 6.
 
Groep 8 (Animals) gaat maandag 27 mei op kamp naar Ameland. Dit kamp duurt tot en met woensdag 29 mei. De kinderen en de begeleiders krijgen alle informatie voor dit kamp van de juffen. Heel veel plezier en mooi weer gewenst!
  
Maandag 20 mei start ’s avonds om 18.00 uur de Avond-4-daagse bij de Doniahal. De kinderen hebben zich inmiddels aangemeld. Je kunt je ook nog altijd aanmelden in de Doniahal op deze avond. Donderdag 23 mei is de laatste avond. De juiste aanvangstijd van deze laatste avond volgt nog. Veel succes allemaal! 
 
Nieuws van de Medezeggenschapsraad: Carmen Bekhof blijft de komende periode voorzitter van de MR. Zij was herkiesbaar voor nog een periode. De afgelopen weken hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. De MR bestaat het komend jaar uit de volgende personen: Namens ouders: Carmen Bekhof, Erna Booy, Mieke de Groot Namens team: Annemiek van Straaten, Betsy Werkman, Hilda Rijpkema.
 
Het volgende ‘Nijsbledsje’ zal dinsdag 28 mei a.s. verschijnen. Mocht u meer informatie over iets willen hebben, dan kunt u altijd even een juf of meester vragen.   Met vriendelijke groet, team en directie kath. basisschool “It Klimmerblêd”
  
Spreuk van de week:
06/05 t/m 10/05 : Ook al ben je arm, of ben je rijk. We zijn allemaal gelijk! 13/05 t/m 17/05 : Kom op tijd!
20/05 t/m 24/05 : Met z’n allen tegen één, dat is gemeen! 
27/05 t/m 31/05 : Van elkaar afblijven!
 
 

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl