• It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!
  • Spelen in de zandbak
  • Plusklas
Robot
  • Groep 7, 8 dag naar Den Haag 
Madurodam en Tweede kamer
  • Himmeldei 2018

It Klimmerblêd
Gewoon bijzonder!

Spelen in de zandbak

Plusklas
Robot

Groep 7, 8 dag naar Den Haag
Madurodam en Tweede kamer

Himmeldei 2018

Nijsbledsje nr.15

Nijsbledsje nr.15

Sint Nicolaasga, 4 april 2019

Beste kinderen en ouders / verzorgers,

Deze week staat geheel in het teken van het circus. Maandag 1 april (geen grap) zijn we gestart met een eerste circusvoorstelling. Vandaag (4 april) is de circusdag.
De afgelopen dagen is er flink geoefend en vanavond gaan we jullie alles laten zien.
De circuspiste ligt in het Zalencentrum. Het belooft erg vol te worden met onze kinderen en ouders. Allemaal een beetje inschuiven dus!
De deur is om half 7 open. De kinderen gaan met hun groep naar binnen en gaan zitten rond de piste. De voorstelling begint om 19.00 uur. De gehele voorstelling zal ruim een uur duren. De informatie rond schminken, kleding, opruimen, etc. hebben de kinderen inmiddels ontvangen.

Fantastisch! De sponsorloop voor pater Iede de Lange in Ethiopië heeft maar liefst € 6316,86 opgebracht. Heel hartelijk bedankt namens pater Iede, zijn leerlingen en studenten. Top!

Dinsdagmiddag 9 april en donderdagmiddag 11 april zijn er kijkmiddagen in alle groepen. De kinderen gaan de ouders / verzorgers vertellen en laten zien wat we zoal op school doen. We starten om kwart over 2 (14.15 uur).

Jullie komen toch ook even kijken?! Iedereen heeft inmiddels een uitnodigingsbrief gekregen.

In deze periode gaan de kinderen van groep 5 tot en met 8 ook zwemmen in Swimfun te Joure. De kinderen van groep 5 en 6 gaan donderdagmiddag 18 april naar Joure.

De Animals en de Wuppies gaan donderdagmiddag 9 mei zwemmen (en niet zoals vermeld op de kalender 11 april).
Het vervoer wordt geregeld in overleg met de ouders / verzorgers.

Het theoretisch verkeersexamen van groep 8 wordt dinsdag 9 april gehouden.

Vrijdag 12 april zijn de Koningsspelen. We starten deze dag met een Koningsontbijt op school. Willen jullie de kinderen weer bord, beker en bestek meegeven naar school ? (Laten we met elkaar zo weinig mogelijk rommel maken!)

Aansluitend zijn de Koningsspelen voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 op het schoolplein en het veld rond de school. Deze dag eindigt om 11.45 uur.

De kinderen van groep 5 tot en met groep 8 hebben na het Koningsontbijt een sport- en survivalactiviteit op het sportveld en in de Vegelinbossen. Deze activiteit duurt tot 13.00 uur op de sportvelden.

Natuurlijk hebben we deze dag bij een aantal activiteiten ouders nodig om te helpen. Meld je even aan bij de juf van je kind. Bij voorbaat dank!

Zondag 14 april is het Palmzondag. Dit is het begin van de Goede Week voor Pasen. Op school hebben we allemaal een Palmpaasstok versierd. De viering in de kerk is voor iedereen (alle kinderen, ouders, grootouders). De kinderen worden om half 10 op school verwacht. Daar krijgen ze een palmpaasbroodje voor op de stok. Samen gaan we dan om kwart voor 10 naar de kerk in een mooie, grote palmpaasprocessie. In de kerk gaan de kinderen na de rondgang in de kerk bij hun ouders zitten. Na de viering nemen de kinderen de palmpaasstok mee naar huis.

(De stok de volgende week gaarne weer "schoon" inleveren op school)
Natuurlijk mogen de kinderen hun palmpaasstok ook versieren met een snoepketting. (Meer informatie bij de juf.)

Dinsdag 16 april start de eind-Cito voor groep 8. Drie dagen ( 16,17 en 18 april) hard werken aan deze toets. Veel succes allemaal bij het maken van de toets.

De kinderen van groep 7 maken vanaf dit schooljaar geen Cito entreetoets meer. Mede door de schoolontwikkelingen, de plaatsingswijzer van groep 6,7 en 8 hebben we besloten dat deze groep de reguliere Cito toetsen gaan maken in de periode mei / juni. De resultaten worden met jullie besproken tijdens de volgende rapportgesprekken.

Donderdag 18 april is het Witte Donderdag. Op school houden we dan onze Paasvieringen, Vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag. Dit is een vrije dag. Dit jaar is het ook de eerste dag van onze meivakantie.

In de week van 29 april tot en met 3 mei gaan we weer naar school voor een flexibele week. Evenals in de voorjaarsvakantie gaan we werken met twee groepen (gr.1 – 4 en gr. 5 – 8). De volgende juffen werken deze week: Annemiek, Marlies, Margaret, Alice, Ineke en meester Sjors.

Het volgende ‘Nijsbledsje’ zal donderdag 18 april a.s. verschijnen. Mocht u meer informatie over iets willen hebben, dan kunt u altijd even een juf of meester vragen.

Met vriendelijke groet,
team en directie
kath. basisschool "It Klimmerblêd"

<< terug naar overzicht
It Klimmerblêd     De Pit 2, 8521 PD Sint Nicolaasga     t 0513 - 431797     info@klimmerbled.nl